Een heel heftig onderwerp stond op de agenda. Hilde van Bree, Verpleegkundig Specialist Ouderengeneeskunde bij Novicare verzorgde deze middag.

De afdeling Neurologie van het Elkerliek ziekenhuis heeft in samenwerking met de Zorgboog, Savant en Novicare een project opgezet om de zorg voor de mensen die leven met Parkinson in de gevorderde fase zo goed mogelijk vorm te geven.

Eerst nam ze ons mee door het verloop van de ziekte en de verschillende fasen, waarna de behandelopties aan bod kwamen. Ook de werking van behandelingen en het weer moeten bijsturen werd uitgelegd. Na verloop van tijd is er een heel multidisciplinair team van specialisten betrokken bij de mens met Parkinson(isme) en zijn/haar naaste en werken zij samen om de kwaliteit van leven zo goed mogelijk te houden. De terminale fase werd ook besproken.

Het was heftig, maar zoals verschillende aanwezigen aangaven: “dit had al ik eerder zo duidelijke willen horen”.

De presentatie die Hilde gebruikte om haat verhaal te ondersteunen is HIER te bekijken, in de presentatie staan 4 linkjes naar een informatief filmpje (rood en onderstreept) door erop te klikken opent u het filmpje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *